TERAZ SI NEVRZNEŠ - NASTÁVA OBDOBIE SUCHA!

TERAZ SI NEVRZNEŠ - NASTÁVA OBDOBIE SUCHA!

Neviem, či vieš, ale vedz, že my vieme! Leto je pass, dni sa opäť skracujú, vo výkladoch už nesvieti nápis SALE a tak celkovo: Po zľavách sa zľahla zem!!!


Seriously! Do obchodov navozili nové - chlpaté, huňaté, kožušinové a kožušinkové, svetrové, teplejšie, ťažšie a zemitejšie jesenné kolekcie, ktoré pomaly, ale na betón určite vytláčajú šťavnaté a pestré, ľahké a vzdušné, spratné a sexi letné kúsky z obľúbených výpredajov do totálneho zabudnutia, zatratenia, zmiznutia a vyblednutia. Čo sa to len deje? Čo to znamená pre nás - too much shopperov? Ako to len povedať v skratke a bez zbytočného pátosu... Nuž, asi si poplačeme :-(


Jesenná depresia, samovražedné sklony slabších z nás, škola, rozchody, vínobrania, kačacie hody, nové časti Narcos na Netflixe, ale hlavne sychravý Iľko a škrečkovanie pred Vianocami. To je tvoj horoskop na najbližšie dni a týždne, hoc si neznesiteľný Škorpión, rodinne založená Levica, večná Panna, hubatý Fero, introvert Peter alebo ušatá Hana. Na všetkých sa to dá napasovať, takže veštici Valike sme neplatili zbytočne.


Počasie bude stáť za *ovno, ale aj tvoje nákupy. V obchodoch sa teraz ťažko ryžuje na novinkách sezóny, takže zľavy majú červenú. Samozrejme, tú majú počas celého roka u nás na www.cervena.sk :), ale skutočne nám postupne prituhne, a to nielen vonku. Už si nekúpiš bárs-čo len tak za pár euro. Teraz si kúpiš už len "new", "nový", "novší", "top", "hot" alebo "must have" kúsok za cenu, ktorá ťa bude stáť minimálne výčitky šetrného svedomia, keď ho uvidíš o pár týždňov o polovicu lacnejšie. A ver, že sa dostavia! Časom. Ako napokon všetko. Napríklad smrť. Alebo štátnice či dlhodobá známosť. Veď to poznáš...


Na druhej strane ale haló! Pochop, že tak ako ty, aj tá predavačka v obchode si chce aspoň na pár týždňov oddýchnuť od šialených sezónnych zliav, zákazník... zákazničiek a masových výpredajov! Už ju nebaví upratovať večne rozhádzané pulty so zhodenými komínikmi,  nebaví ju ani prelepovať prvú vlnu výpredajov za druhú, zháňať tvoju veľkosť po predajni a tiež ju sakramentsky nebaví po tebe upratovať všetko, čo jej necháš scugané v kabínke. No a veľká novinka - zatvorené centrá počas štátnych sviatkov ju z biedy veru tiež nevytrhnú. Takže cyklus sa uzatvára, nastáva prechodné obdobie zľavového sucha, kedy my, čo zrovna nemáme hlboko do vrecka a trpíme (snáď zdravou) nákupnou obsesiou, plačeme vo svojich ničobných šatníkoch, ale naopak, naše hrdinky - predávajúce tetušky, asistentky predaja a brigádničky majú konečne aspoň aký-taký odpočinok. Ak teda zrovna nearanžujú výlohy v štýle "Back to school" a.k.a. "Škola volá".


Zhrnutie na záver
Zrejme čo-to pošetríme, keďže pôvodné ceny sú smrrrrť a kým neprídu aspoň -20% promo akcie, nové kolekcie širokým oblúkom obídeme. A čo je najpodstatnjšie? Zachovať si nie(len) plusovú hodnotu na karte, ale najmä vlastnú tvár! Čiže sa tvárime, že tieto dni skrátka nie je z čoho vyberať a klasicky, "... aaaa, pff, v obchodoch nič nemajú!" Áno, aj takto sa dá prežiť toto veľmi náročné ročné obdobie - jesenný zľavový deficit.